ONZE DIENSTEN

BTW COMPLIANCE

Wij kunnen uw BTW compliance verplichtingen volledig en tijdig verzorgen. Wij doen dit al sinds 2005. Als het nodig is, schakelen wij de hulp in van onafhankelijke BTW-specialisten in  andere landen.

 

BTW Partners verzorgt voor haar klanten een aantal belangrijke diensten:

* BTW registraties

* BTW aangiften

* European Sales List

* Statistiek aangiften

 *Overige Rapportage verplichtingen zoals SAF-T, SII (Spanje) en Make Tax Digital (UK)

 

Het is belangrijk om het compliance proces te monitoren en te anticiperen op de steeds verdere digitalisering van de Belastingdiensten. Intelligente software oplossingen kunnen hierbij helpen.

 

Wij praten u graag bij over de maatwerk oplossing die wij uw organisatie op BTW-compliance gebied kunnen bieden.

BTW BEGELEIDING

Er zijn situaties waarin u tijdelijk behoefte heeft aan extra BTW kennis binnen uw onderneming.

Wij helpen bedrijven onder andere bij de implementatie van ERP systemen en het opzetten van een zogenaamd BTW controle frame-work.  Ook wij voeren lokaal en internationaal interne BTW audits uit en begeleiden wij u als de Belastingdienst op bezoek komt.

We hebben uitgebreide ervaring bij het begeleiden van bedrijven die overstappen naar een nieuwe verkoopstructuur of die een online verkoopkanaal openen.

Wij nemen de taken waar als de eigen medewerker niet of niet volledig beschikbaar is. Ook  coachen en trainen wij medewerkers die in aanraking komen met BTW.

 

Reden genoeg om met ons contact op te nemen over de BTW diensten en interim hulp die wij uw organisatie kunnen bieden.

 

Onze kracht is onze praktische hands-on approach waardoor wij binnen uw organisatie als aanjager en BTW probleemoplosser kunnen opereren.

FISCAAL VERTEGENWOORDIGING

In het buitenland gevestigde ondernemers moeten soms gebruik maken van een fiscaal vertegenwoordiger. Daarnaast kan het gebruik van een fiscaal vertegenwoordiger een financieel aantrekkelijk alternatief zijn om de cash-flow nadelen van de invoer van goederen in Nederland te voorkomen. 

 

BTW Partners treedt op als algemeen fiscaal vertegenwoordiger voor klanten in andere Lidstaten en voor niet binnen de EU gevestigde ondernemers.

BTW TERUGGAAF

BTW terugvragen in een andere Lidstaat of in niet EU landen blijft een arbeidsintensief en tijdrovend karwei.

Als u de tijd of de kennis niet in huis heeft kunt u dit proces uitbesteden aan BTW Partners.

 

Afhankelijk van de omvang van de claim en uw wensen werken wij op uur-basis of op no-cure-no-pay basis.

E-COMMERCE

E-commerce is booming.

Ook over deze omzet is gewoon BTW verschuldigd.

 

Online winkeliers die goederen leveren aan particulieren in andere landen moeten zodra ze bepaalde omzetdrempels overschrijden in die landen lokale BTW betalen. Ook over digitale diensten die aan particulieren worden geleverd, is in het land waar de consument is gevestigd BTW verschuldigd. 

 

Dit leidt tot nieuwe BTW compliance en factureringsverplichtingen binnen de EU maar ook in steeds meer landen daar buiten.   

 

Wij helpen u graag verder.

 

Niet alleen met uw registratie en aangifteverplichtingen maar ook met het BTW technisch zo goed en goedkoop mogelijk organiseren van dit distributie kanaal zodat u zich kunt richten op uw verkopen.

BTW ADVIES

Door onze ervaring en achtergrond kunnen wij uw BTW problemen oplossen.

 

U heeft wellicht behoefte aan bijstand bij een technische discussie of een geschil met een leverancier of afnemer.  Misschien wenst u duidelijkheid van de Belastingdienst over de BTW gevolgen van uw transacties. Uw bedrijfsproces kan mogelijk BTW-vriendelijker worden ingericht zodat kosten bespaard kunnen worden. 

 

BTW Partners wil u hierbij helpen. 

BTWPartners